به قسمتی از عینک که عدسی و یا تیغه های محافظتی را در مقابل چشمان ما نگاه می دارد فریم می گویند. فریم به وسیله دو دسته که در هر دو طرف عینک وجود دارد روی صورت تنظیم می شود. برخی از انواع فریم نیز وجود دارند که بدون دسته هستند و به وسیله وارد کردن فشار بر دو سمت بینی روی صورت می ایستند و یا با دست نگه داشته می شوند.
1-قسمت های جلویی فریم که شامل آن قسمتی است که دو عدسی را به متصل می کند که به آن پل می گویند. و همچنین لبه هایی که دور تا دو عدسی ها را پوشش می دهند که به آن حدقه می گویند. و همینطور قسمت های بیرونی جلوی قاب که در هر دو سمت وجود دارند در قسمتی که دسته ها به آن متصل می شوند.
2-لولا ها نیز یکی دیگر اجزا تشکیل دهنده فریم ها می باشند. وظیفه لولا متصل کردن دسته به قاب عینک می باشد هر لولا معمولا دارای تعدادی پایه است و تعداد پایه هایشان معمولا فرد است . لولا ها از نظر ساختمان با هم متفاوتند .
3- برخی فریم ها دارای پد می باشند که شامل قسمتی است که بر روی بینی قرار می گیرد که قاب را نگه می دارد. بعضی از پدها مستقیما و بعضی از آنها با یک رابط به فریم وصل می شوند.
4-دسته یکی دیگر از اجزای فریم می باشد. که با سوار کردن دسته بر روی گوش می توانیم عینک را بر صورت خود نگه داریم
بر اساس نوع موادی که در ساختار فریم به کار رفته و همچنین ملاک هایی چون وزن ، رنگ آمیزی و وضعیت دسته ها فریم ها تقسیم بندی می شوند.
مواد به کار رفته در ساختار فریم از اولین مولفه ها در تقسیم بندی فریم به شمار می آید که یا پلاستیک است و یا فلز که هر کدام انواع گوناگونی دارند و نکته مهم آن است که مواد به کار رفته از هر نوع باید خاصیت های یک فریم مطلوب را داشته باشند.
*باید دارای کشش و تغییر پذیری برای ساخت و نصب عدسی باشد.
*غیر قابل اشتعال باشد.
*وزن زیادی نداشته باشد.
*مقاوم باشد.
*مقرون به صرفه باشد.
*تنوع مدل داشته باشد.
مواد پلاستیکی .اولین نوع از پلاستیک هایی که در ساختار فریم استفاده می شد باکلیت و گالالیت بودند. نقص آنها این بود که در مقابل سرما مقاوم نبوده و می شکستند . کمی بعد از ماده ای به نام زیلونت در ترکیب ساختار فریم استفاده شده اما در حرارت بالا قابل اشتعال بود. به همین سبب تولید اینگونه فریم ها ممنوع شد.
سلولز استات به طور وسیعی در ساختار فریم استفاده می شود که مواد جهت استحکام و مواد پلاستیکی هم به آن اضافه می شود امروزه ندرتا برخی از آلرژی ها را به استفاده از فریم های تهیه شده از سلولز استات نسبت می دهند. به همین خاطر فریم ها را روکش می کنند تا از تماس سلولز استات با مواد آلرژی زا جلوگیری شود.
در ساختار فریم همچنین از مواد پلاستیکی چون سلولز استات پروپیونات استفاده می شود. یکی دیگر از مواد پلاستیکی به کار رفته در ساختار فریم اوپیتال است که در مقابل حرارت نرم می شود و با حرارت دوباره به شکل اولیه خود باز می گردد.
نایلون ، رابر ، الیاف کربن ، پلی آمید ، کولار ، پلی کربنات از دیگر مواد پلاستیکی به کار رفته در ساخت فریم می باشند.
فریم های فلزی . در ساخت فریم های فلزی معمولا از نیکل نقره و همچنین فلز مانل که دارای رنگی سفید و انعطاف پذیری زیادی است و تیتانیوم که بسیار سبک است و همچنین آلومینیوم که هم سبک و هم محکم می باشد و فولاد زنگ نزن استنلس استیل استفاده می شود .
وزن و وضعیت دسته فریم ها یکی دیگر از مولفه های تقسیم بندی فریم است . دسته ها می توانند پهن یا نازک باشند و همچنین قسمت اتصال دسته به فریم که در چه وضعیتی می باشد در تقسیم بندی انواع فریم مورد نظر گرفته می شود.
رنگ آمیزی نیز یکی دیگر از شاخصه ها در تقسیم بندی فریم ها می باشد.
گونه ای دیگر از فریم ها وجود دارند که به آن ها فریم های ترکیبی می گویند . فریم های ترکیبی فریم هایی هستند که در آنها هم از مواد پلاستیکی برای دسته و هم از مواد فلزی برای اسکلتشان استفاده می شود.
فریم های نیم تنه برای استفاده کسانی می باشد که نزدیک بینی آنها دچار مشکل شده است و برای دور بینی مشکلی ندارند. اینگونه فریم ها پاین تر از حد معمول قرار می گیرند و ارتفاع آنها نیز نسبت به فریم های معمولی کمتر است که این وضعیت این امکان را فراهم می آورد که از بالای عینک هم بتوان دید.
کد: 50017033
زمان انتشار: چهارشنبه 28 شهریور 1397 08:30 ب.ظ
تعداد نمایش: 806
دسترسی سریع
درباره ما
تماس با ما
اطلاعات تماس
تمامی حقوق محفوظ است و استفاده از محتوا تنها با اجازه نامه کتبی و درج لینک منبع مجاز می باشد.