تلفن تماس :02188976617

عینک طبی و عینک آفتابی

گالری عینک ایده آل

اطلاعاتی راجع به بیماری قوز قرنیه

اطلاعاتی راجع به بیماری قوز قرنیه


ممکن است به دفعات زیادی نام این بیماری را شنیده باشید. حتما برایتان سوال به وجود آمده که این قوز قرنیه که می‎گویند چیست. خب این نکته را بدانید که در چند سال اخیر، شایع‌ترین دلیل پیوند قرنیه در دنیا، همین بیماری قوز قرنیه بوده است. این بیماری در حوزه چشم و بینایی افراد است و اگر به آمار‌های آن مربوط به خاورمیانه و ایران نگاهی بیندازیم خواهید دید که از هر هزار نفر یک نفر به این بیماری مبتلا خواهد شد. از این جهت واجب است تا افراد نشانه‌های این بیماری را بشناسند و از عوارض و روش‌های درمان آن آگاهی یابند. اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شود، باعث خواهد شد دیگر پیشرفت به خصوصی نداشته باشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. 

 

بیماری قوز قرنیه چیست

 

این بیماری، یک بیماری چشمی ست که دلیل اصلی به وجود آمدن آن ژنتیک ‎است. بروز آن در دوره نوجوانی و جوانی است. در حالت عادی استحکام قرنیه بسیار کم و بافت آن ضعیف است. بنابراین یکسری عوامل باعث می‎شوند تا فشار چشم زیاد شود و انحنای طبیعی قرنیه دچار تغییر شود. در اثر این اتفاق، انحنای قرنیه به طرف بیرون، زیاد‌تر خواهد شد. همین اتفاق را قوز قرنیه می‎نامند.
نکته قابل توجه این است که در این بیماری، انحنای قرنیه به سمت بیرون زیاد است. ممکن است در بعضی افراد این تغییر شکل قرنیه به شکل آستیگماتیسم نا منظم نشان داده شود. آستیگماتیسم به دو شکل منظم و نا منظم وجود دارد. در نوع منظم آن، به وسیله عینک و لنز قابل بر طرف کردن است. در نوع نامنظم آن، بیشتر به واسطه بروز قوز قرنیه پدیدار می‎شود. اگر به جامعه آماری این بیماری نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که ظهور آن از سن ده سالگی به بعد است. نشانه‌های آن بدین صورت است که اگر فردی دچار اختلال دید شود و این اختلال دید با عینک رفع نشود، دچار قوز قرنیه است. زیرا طبق گفته‌های ما در بالا‌تر، فرد دچار آستیگماتیک نا منظم شده است.

 

نشانه‌های این بیماری

 

مهم‌ترین نشان این بیماری، نقص در دید افراد است. دلیل اصلی مراجعه این افراد به پزشک و شکایت آن‌ها، کاهش دید و عدم اصلاح آن با عینک است. این بیماری هیچ گونه درد و قرمزی ندارد. اما اگر بیماری شدت داشته باشد و همچنان پیش رود، ممکن است قرنیه کدر شده و لایه‌های عقبی قرنیه دچار پارگی شود. این بیماری به گونه‌ای است که علائم آشکاری با خود به همراه ندارد. قوز قرنیه یک بیماری دو طرفه است. اما بعضی اوقات ممکن است که به صورت غیر قرنیه نیز ظاهر شود. این بدان معنی است که ابتدا یک چشم را درگیر خود کند و سپس با چشم دیگر درگیر شود.

 

چگونگی تشخیص این بیماری

 

هنوز دلیل این بیماری به طور کامل تعیین نگردیده است. اما این را می‎دانیم که کسانی که حساسیت‌های چشمی دارند و همچنین افراد مبتلا به سندروم داون، بیشتر درگیر این بیماری هستند. نتیجه این بیماری، ضعف در دید و تار شدن دید افراد است. 
اگر بیماری به مراحل شدید رسیده باشد، با یک معاینه ساده قابل تشخیص است. اما در حالتی که بیماری خفیف باشد، حتما باید قرنیه فرد تصویر برداری گردد و با استفاده از تکنیک‌های خاص بتوان بیماری را در همان مراحل اولیه یافت. اگر این بیماری در مراحل اولیه به درستی تشخیص داده شود، به احتمال زیاد می‎توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد. 
کسی که دچار این بیماری است، به هیچ عنوان نباید با لیزر و یا جراحی با برش، چشم خود را عمل نماید. دلیلش هم این است که به دلیل این بیماری، قرنیه او بسیار ضعیف شده است و در اثر جراحی ممکن است بیش از پیش دچار ضعف گردد.

 

چگونگی درمان این بیماری

 

اگر این بیماری را بتوان در مراحل خفیف تشخیص داد، می‎توان برای درمان آن از روش‌های اصلاحی ساده استفاده کرد. حتی با استفاده از عینک می‎توان دید این افراد را اصلاح کرد. اگر افراد نتوانند با استفاده از عینک دید مناسبی به دست آورند، می‎توانند از لنز‌های خاص در این زمینه استفاده کنند. نام این روش درمانی کراسلینگ است. این روش بدین صورت است که در اتاق جراحی، قطره‌های خاصی را داخل چشمان بیمار می‎ریزند. کاری که این قطره انجام می‎دهد این است که رشته‌های کلاژن تقویت شده و بیماری متوقف خواهد شد.
پس از آن که تزریق انجام شد و شدت بیماری متوقف گردید، دکتر برای بیمار عینک یا لنز تجویز خواهد کرد. اگر بیماری به طرز فجیعی پیشرفت کرده باشد و عینک و لنز و جراحی جواب گو نباشند، آن گاه باید پیوند قرنیه انجام داد. البته این پیوند قرنیه نیز مشکلاتی دارد که ممکن است پس از مدتی فرد باز هم دچار کاهش دید شود. همچنین ممکن است رد پیوند همچنان پا بر جا بماند. بنابراین بهترین راه این است که بتوانید با تشخیص به موقع، مانع از پیشرفت این بیماری شوید.

 

روش‌های پیشگیری

 

خانواده‌ها باید در این زمینه از آگاهی کاملی برخوردار باشند. اگر والدین دارای فرزند نوجوان هستند و فرزند آن‌ها از ضعف دید رنج می‎برند، او را حتما به نزد پزشک ببرند تا تحت معاینه چشم قرار بگیرد. ژنتیک تاثیر زیادی در بروز این بیماری دارد. همچنین کودکانی که به سندرم داون مبتلا هستند و افراد آتوپی، در معرض این بیماری خطرناک قرار دارند. همچنین افرادی که حساسیت‌های شدید فصلی دارند، تحت آسیب این بیماری هستند. طبق یک قاعده کلی، اگر عامی باعث شود که فرد در طول مدت زیاد چشمان خود را مالش دهد، مطمئنا احتمال بروز قوز قرنیه خواهد بود. 


امکان دید کامل پس از عمل پیوند


پس از این که پیوند انجام شد، بلافاصله دید کامل به دست نمی آید. بیمار اگر می‎خواهد دید کامل به دست آورد، باید پس از عمل پیگیری‌های لازم را انجام دهد و مکررا مراجعات را صورت دهد. برای این که فرد به دید خوب برسد، به حداقل چهار تا هشت ماه زمان نیاز است. این احتمال وجود دارد که پس از عمل، در ابتدا دید بدتری حاصل شود. ولی به مرور زمان بهتر خواهد شد. پس از عمل، به احتمال زیاد نیاز به عینک و یا لنز نیز احساس می‎شود.
 

مولف: ف.ب

کد: 50019057

زمان انتشار: چهارشنبه 29 خرداد 1398 08:08 ب.ظ

منبع: www.idealoptic.ir

تعداد نمایش: 190

اطلاعات تماس


آدرس :تهران میدان فاطمی میدان گلها خیابان کاج شمالی پلاک 134/1
تلفن : 02188976617
پست الکترونیکی (ایمیل) : idealoptic1@gmail.com
 

تمامی حقوق محفوظ است و استفاده از محتوا تنها با اجازه نامه کتبی و درج لینک منبع مجاز می باشد.